Kreatív faldekoráció kedvenc színedre!

Gyakran találkozunk a tapétázással szembeni sztereotípiákkal. Sokan alapból elzárkóznak tőle, ami valószínűleg a fűrészporos tapéták időszakára vezethető vissza. Ha a fűrészporos tapéta az évek során párszor már át lett festve, rengeteg bosszúsággal és nem kevesebb idővel járt a tapéta eltávolítása a falról. Aki egyszer át élte ezt a műveletet, egy darabig biztos nem szeretne tapétát látni az otthonában.. 

Olvass tovább és mutatunk pár remek tippet

Napjainkban számtalan festék színárnyalat között válogathatsz a barkácsáruházak és a festékboltok kínálatában. A falak festését egy kis kézügyességgel magad is megoldhatod, – húzd el a bútorokat a fal mellől, takard le őket illetve a padlót is (ez fontos a festés utáni takarítás miatt!) és kezdődhetnek is a munkálatok. 

Mire érdemes oda figyelned a falfestésnél?

A legfontosabb a fal egyenletes, sima felülete. 

A falfesték nem fogja elfedni a fal apró repedéseit, hibáit.

A glettelés nyomait is tökéletesen el kell dolgoznod a falon.

Figyelj oda a festék folyásokra is.

Gépi vakolással, illetve festéssel a falhibákat és folyásokat kiküszöbölheted.

 

Elkészült! – Kedvenc színedre festetted a falakat mégis valami hiányzik?

Túl egysíkú és rideg falak fogadnak mikor haza érsz?

A MEGOLDÁS: – festhető tapéták

Alapjaiban ugyanolyan tapétáról van szó, amit már te is jól ismerhetsz…(felejtsd el a fűrészporos tapétákat!) csak éppen ebben a történetben van egy kis plusz csavar.

Ezt a tapétát ugyanis úgy tudod újra és újra átfesteni, hogy közben a minta is megmarad – így teremtve különleges atmoszférát a lakásodban.

A legjobb pedig az, hogy festéskor a fal javításával vagy a gletteléssel sem kell vacakolnod, hiszen a sima felület adott. Ezzel pedig akár egy délután alatt teljesen új arculatot adhatsz a belső tereknek.

 

Milyen minták közül válogathatsz?

Halványabb és élénkebb minták közül egyaránt válogathatsz, így csíkos, négyzetrácsos, gyűrött hatású, különböző geometriai mintás, sőt, teljesen letisztult felületek is a rendelkezésedre állnak. A fantáziádat már a válogatásnál elengedheted, ugyanis érdemes különböző árnyalatokban is elképzelni az adott mintázatot.

 

Mostantól minden rád, a fantáziádra és a kreativitásodra van bízva – a tapéta nem szab határt az elképzeléseidnek!