Természet ihlette lakásdesign

A természet és a lakberendezés mindig is kéz a kézben jártak: ugyanúgy az anyaghasználatban, mint formavilágban, vagy épp a falak színeiben és mintáiban.

Hogyan jelenthetnek meg otthonodban a természet színei?

Azok az otthonok, ahol sok természetközeli vonás jelenik meg, jellemzően melegebb, bensőségesebb hangulatot árasztanak; bizonyos dekor-elemekkel pedig ez az érzés játszi könnyedséggel teremthető meg – például a falak árnyalataival, mintáival. A nagy design cégek, tervezők minden évben kiadják aktuális lakberendezési katalógusaikat, bennük az adott időszakot meghatározó trendekkel. Idén minden kétséget kizáróan tarolnak a természet „energiái” a falak színeit és dekorációit illetően.

Így illeszthetőek a természet szín- és formavilágát követő trendek a különféle lakberendezési stílusokhoz

  • Fa- és növényminták

A fákat, növényeket, erdő-hangulatot megjelenítő fali dekorációk nemcsak képként, hanem akár teljes falat fedő design-tapétaként is gyönyörűen mutatnak számos lakberendezési stílus mellett –ezek közül azonban látványosan kiemelkedik a skandináv hangulat.

  • A lágy, krémes árnyalatok és a skandináv lakásdesign kombinációjával visszafogott hatás érhető el;
  • a szürkés színek hűvösek és elegánsak lehetnek;
  • míg a színes minták kiegészítik a skandináv stílus egyszerű vonalait.
  • Virág- és levélminták

A természet kiragadott részleteit ábrázoló virág- és levélminták többféle stílusban tündökölhetnek. Ahogy a természetben is, egy virág például lehet nagyon letisztult és igazán harsány is. Az ilyen mintákat hordozó fali díszek és design tapéták csodásan illeszkednek a gondosan megkomponált enteriőrökbe: ez letisztultabb kiegészítőket és bútorokat jelent, hiszen, ha ezek is látványosabb darabok lennének, az összhatás túlontúl harsánnyá válhatna.

  • Minden virág- és levélminta szépen harmonizál az antik vagy antik hatású, azonban nem díszes bútorokkal.
  • A levél- és virágformák passzolnak a modern, praktikus, de még nem minimál lakberendezési stílushoz is, sok fenyővel és világos színekkel.
  • A hűvösebb, fém-anyagokat és szürke árnyalatokat felvonultató indusztriális enteriőrrel a virágminták diszharmonikusak, azonban a levélformák, főként, ha a zöld több árnyalatában úsznak, szép összképet mutatnak.

Ízelítő a 2022-es év természet ihlette design tapéta-trendjeiből

Az afrikai környezet által inspirált Desert Lodge-kollekció…

…a sivatag, a homok és a föld melegséget árasztó színeivel hatja át az otthonod tereit. Ha a letisztult stílust kedveled, egyszínű változatokat is találsz a design tapéták közt, ám ha nyitott vagy a természet ihlette látványos mintákra, dzsungelszerű formákra, akkor ehhez is találsz ideális darabokat.

Afrika varázsa

Desert Lodge tapéta kollekció

 

A Casadeco-Mediterrannee kollekciójával…

…a tengerparti tavasz és nyár hangulatát élheted át. Ez alatt azonban ne csak a vizet, a partot és a napfényt értsd! A design tapétákon az a mediterrán életérzés jelenik meg, amely a strandokon túl lakik… Sikátoros utcákban, kézművesek boltjaiban, a bambuszrolókkal leárnyékolt ablakokban és a leanderekkel, pálmákkal díszített teraszokon. Az igazi, hamisítatlan déli életérzés, tele természettel és inspirációval, amely otthonodat egyedi varázzsal ruházza fel.

Mediterranee

tapéta kollekció