Így lesz hangulatos és stílusos otthonod – az egyszínű tapéták varázsa

Mi minden határozza meg az otthonod hangulatát? Összegyűjtöttük azokat az elemeket, amelyeknek köszönhetően egy lakásból igazán egyedi, lakóihoz illő, melegséget árasztó otthon lesz.

Egy otthon hangulatát a lakók személyisége határozza meg

A lelkületed, érdeklődési köröd mind-mind befolyással vannak arra, ami az otthonodból árad. Sőt, akkor válhat igazán bensőségessé a hangulata, ha tudatosan figyelsz is arra, hogy „benne legyél” vagy legyetek a lakásotok, házatok stílusában.

A nagy utazók például külföldről hozott dekorációkkal, szuvenírekkel, ereklyékkel díszíthetik egyedire otthonukat. Aki bármilyen alkotó tevékenységet végez, kiteheti a műveit – legyenek azok kerámiák, festmények vagy mondjuk előhívott / nyomtatott fotók.

Nincs saját alkotásod, de tetszik az ötlet?

Nézz körbe művészi tapéta-kollekcióink közt

Ugyanígy az is meghatározza az otthon stílusát, ahogyan a mindennapok zajlanak

 

Az, ki-mennyi időt tölt otthon, és milyen funkciókkal használja az otthonát, szintén befolyásolja annak hangulatát, kialakítását. Ilyen befolyásoló tényezők lehetnek például az otthoni munkavégzés; vagy épp az, ha valaki a lakás egy-egy részét fotó- vagy videó-stúdióként is használja… Ugyanígy, bármilyen hobbi jól látható egy otthonban: például a rengeteg olvasás sok könyvvel, a szenvedélyes főzés pedig számos különleges konyhai felszereléssel jár.

A lakás vagy ház funkcionalitása azonban nem kell, hogy a stílus rovására menjen, szépen idomulhat is hozzá. Térelválasztó elemekkel, paravánokkal, a lakás adott egységeinek szerepeihez illő dekorációkkal harmonikus összhatás érhető el.

.

Mindez megvan, de valami még mindig hiányzik az otthonod hangulatából?

 

Világosan megjelenik lakó / lakók személyisége, a tér pedig kiszolgálja a mindennapokat, legyen az hobbi vagy munka. Számos elemében stílusos, de még mindig nem eléggé otthonos, itt-ott ridegnek tűnik… Mi okozhatja a hiányérzetet?

 

Legtöbb esetben ezt a falak egyhangúsága idézi elő. Az egyszínű, fehér falak, vagy akár maga a festett felület is meglehetősen steril, személyiség nélküli összképet adnak. Érdemes lehet egy-egy fal árnyalatát a személyiséghez, mindennapokhoz illeszkedő árnyalatúra változtatni – jöjjön most ehhez egy kis szín-pszichológia

 

A festéssel szemben az egyszínű tapéták nemcsak a fal rideg, egyéniségtelen színét törik meg, hanem a hideg tapintását is, miközben hőszigetelésében is segítenek. Ennek köszönhetően nemcsak stílusra, hanem tényleges érzetre is melegséget fog árasztani az otthonod, ha ilyen módon frissíted fel a falait.

Egyszínű tapéták használata

Mindemellett pedig, az egyszínű tapéták elegánsak is, nagyságrendekkel megelőzve a simán csak festett falakat. Ugyanis a tapétáknak a falakkal szemben, lágy a textúrájuk. Az exkluzív egyszínű tapéták csodásan jelenítenek meg különféle anyagokat, legyen az akár lenvászon, fa, vagy például bőrhatású anyag.

Tervezd meg otthonod a beköltözés előtt!

Tippek, hogyan tudod ezt elkerülni:

  • Keresgélj bútorokat, és ments el mindent, ami tetszik, mindenféle árkategóriából – nem, ez nem a folyamat vége még, sőt!
  • Ezután, keress alapstílusokat, amelyek tetszenek – a fenti listából például ötletet meríthetsz.
  • Ha megvan az az alapstílus, amelyben legszívesebben élnél, készíts „moodboard”-ot – ez egy olyan virtuális tábla, amelyre bútorokat, dekorokat, kiegészítőket gyűjthetsz össze, ám csak egy adott stílusban. A táblára „pakolt” képek szépen megmutatják majd, mi-mivel illik össze.
  • Ez alapján vásárolj, és meg is lesz az egységes, szerethető hangulat.

Ha pedig mégsem szeretnél ezen a folyamaton lépésenként áthaladni, akkor kérj fel egy lakberendezőt, aki ennek szakértője, hogy segítsen az álomotthonod kialakításában:

Zselló Katica – „Megszervezem az otthonod”

Kapcsolat