Mekkora vászonképet válasszak az ülőgarnitúrához?

A vászonkép remek ötlet a lakás dekorálására, hiszen egyetlen elemmel megalapozhatod az egész helyiség hangulatát. Ahhoz azonban, hogy valóban jól mutasson a falon, igenis a méret a lényeg: megmutatjuk, 

mekkora vászonképet érdemes választani az ülőgarnitúrához.

Egy megfelelően berendezett, kellemes hangulatú nappali a lakás középpontja lehet, függetlenül attól, hogy egy hosszú munkanap után heverednél végig egy kicsit a kanapén, vagy a barátaiddal együtt töltötök el egy kellemes estét beszélgetve, filmet nézve, társasozva. De tudtad, hogy a jó hangulat nem csak a jó társaságon múlik, hanem a berendezésen is?

A dekoráció hatással van egy helyiség atmoszférájára, az pedig az együtt töltött időre. A vászonkép önmagában remek választás, de ha túl kicsi, akkor elveszik, ha túl nagy, akkor viszont nyomasztó lehet, mintha rátok akarna ugrani. A mai bejegyzésben ezért a méretekről lesz szó.

Először válaszd ki a vászonkép típusát!

Többféle elrendezés közül választhatsz. Az 1 képből állótól a négy- vagy ötrészes verzióig bármire eshet a választásod.

Fontos tehát figyelembe venni, hogy mit ábrázol, mit sugall a kép, milyen színei vannak, azok hogy illenek a lakás többi részéhez, és azt is, milyen méretet és elrendezést válassz, hogy igazán harmonikus legyen az összkép.

Mire fontos odafigyelni?

Először is egy nappaliban nagyon lényeges, hogy ne vesszen el a falon a választott kép, így mindenképpen minimum az ülőgarnitúra szélességének a fele legyen a dekoráció. Érdemes először kiszemelni a felületet, ahova a kép(ek) kerül(nek) majd, és csak ezután kiválasztani a kép méretét és elrendezését. Ha túl nagy a falrész, nem kerülhet rá kisméretű vászonkép, ugyanis értelmét veszíti, de ha túl nagy képet választasz, zsúfoltság érzését keltheted, és elillan a nyugalom.

 

Szárnyalás

vászonkép

Őszi levélhullás vászonkép

Melyik vászonkép illene az otthonodba?

VÁLASZTOK

ÍGY TEDD EGYEDIVÉ A NAPPALIDAT

INSPIRÁCIÓK

ABSZTRAKT

VÁSZONKÉPEK