Lakásfelújítás – hogy ne menjen rá a párkapcsolatod

Az okosotthonok, összerakós bútorok és az interneten milliószám keringő DIY-megoldások korában rengeteg olyan esettel kell szembenéznie a pároknak, amikor valamelyiküknek feladata lenne az otthon szépítésével, a teljesítés viszont csak csúszik és csúszik.

„Persze, MAJD megcsinálom…!” Mindannyiunknak ismerős a mondat, és az is, ami általában ezt követi.

 

Ahelyett, hogy a párkapcsolat sínylené meg mindezt, bízzatok inkább profikra bizonyos munkákat. Nézzük, mely otthonszépítő tevékenységek terén nem éri meg otthon pingpongozni, ki és mikor oldja meg!

 

A gyerekszoba felújítása

„Pikk-pakk kész, bízd csak ide, drágám!” A pikk-pakk aztán nyúlik, húzódik, esetleg egy-egy kis részletben történik változás, de a szoba még mindig nem hasonlít az elképzelt képre. Bútorok nélkül nyilván nincs élet, így, ha a gyerek szeretne aludni, játszani, a játékait tárolni, netán tanulni valahol, akkor a bútorok összerakása nyilván megtörténik.

 

De mi a helyzet a dekorációval? Ez már bizony elmaradhat, mert nem létfontosságú feladat. Ám ha hiányzik, az mégiscsak látványos… Sőt, a gyermek közérzete is múlhat rajta, ha nem a számára megfelelő környezetben él. Épp ezért érdemes ilyenkor minél gyorsabb döntéseket hozni, egyszerűen megvalósítható ötleteket választani, és profi kivitelezőt keresni a megvalósításhoz.

Kreatív fotótapétával egy pillanat alatt mesebirodalom válhat a gyerekszobából! A szakemberre pedig várni sem kell, hogy profin megoldja a felhelyezést még a teljes falat befedő tapéták esetén is.

Válassz például ezek közül: Gyerekszoba fotótapéták

 

A hálószoba újragondolása

„Mondtam, hogy megcsinálom…” És ez 1-6 hónap közt bármeddig terjedhet. Ismerős, ugye? A hálószoba felújítása, pláne, ha van más alvásra ideális tér is egy otthonban, házi barkács megoldásokkal igencsak elhúzódhat. Ráadásul itt is érvényes az, mint a gyerekszobában: a létfontosságú bútorok, berendezések gyorsabban megkapják végső formájukat, ám a dekoráció meg tud csúszni. Főleg, ha a feladat felelőse úgy gondolja, ez nem is annyira lényeges… Pedig mennyire, hogy az!

Válassz csodaszép, az otthonotokhoz és személyiségetekhez illeszkedő design tapétát a hálószobába! Ez könnyedén felhelyezhető a falra, ráadásul egy szakember gyorsan, pontosan meg tudja oldani, hogy azonnal élvezhessétek az „új háló” stílusát!

Festés, tapétázás a teljes lakásban

„Ó, hát egy nap az egész…” Mindenki tudja, hogy a lakás festése és / vagy tapétázása mekkora tortúrával jár. Kezdve mindjárt attól, hogy együtt el kell dönteni, melyik helyiség milyen színű legyen; történjen-e megújulás vagy maradjon minden a régiben; esetleg legyen-e valahol extra dekoráció, ami külön utánajárást igényel. És még csak ezután jön az igazi rémálom, maga a festés, annak minden előkészületével, a folyamattal magával, majd a száradás kivárásával

hogyan lehet otthon, egyedül vagy kettesben, szépen megoldani mindezt. Vannak, akik rendelkeznek erre idővel és hozzá affinitással… De azért valljuk be: ez korántsem olyan egyszerű akkor, ha igazán se idő, se energia, se kedv nincs hozzá, csak annak az érzése, hogy muszáj lenne már egy kicsit felfrissíteni az otthont.

Mi lenne, ha több helyiségben is egyszerűsíteni tudnád a feladatot?

Válasszatok design tapétát, amely akár a teljes falat is befedheti, ha ennek megfelelő méretben rendelitek meg. A felhelyezés pofonegyszerű, egy szakemberrel pedig valóban nagyon gyors lehet, elkerülhetitek a festéssel járó nehézségeket, előkészületeket, fennakadásokat… És sokkal kevesebb konfliktus lesz köztetek is!

 

Próbáljátok ki például ezeket a letisztult változatokat:

New Walls tapéták