Hangulatteremtő tippek, szerelmes ötletek

Sokan csak egy párizsi kiruccanással tudják elképzelni a romantikát, mások pedig minden pillanatot tökéletesnek akarnak… Egyiknek sincs semmi köze az igazi szerelemhez vagy romantikához, mindez ennél sokkal egyszerűbb dolgokban rejlik!

Szerelmes pillanatok – nem a tökéletesség a lényeg, hanem az együttlét

Nem érdemes elrontani azzal a szerelmes programokat, hogy azon görcsölsz, minden tökéletes legyen! Emiatt ugyanis nem fogod tudni átadni magad az élménynek, fél szemmel végig a rejtett „jéghegyet” kutatod majd. Még ha jéghegy sehol nem is lesz, sajnos a szerelmes estét könnyedén tönkre tudja tenni a feszültség és az egymásra figyelés hiánya.

Ugyanilyen kellemetlenségeket okozhat az is, ha egymás helyett a közösségi médiára fókuszáltok. Kiposztolni a gyertyafényt, az előételt, a főételt, a desszertet, minden részletet élőben – ez egyáltalán nem romantikus! Nyugodtan fényképezzetek, örökítsétek meg az örömötöket, de csak azt követően posztoljátok, hogy már véget ért a program; amíg tart, akkor inkább egymással legyetek elfoglalva.

Egy étterem, amit szerettek

Ami igazán romantikus és hangulatos Párizsban, azok a kis utcák mellett a teraszos éttermei, kávézói… De nem télen! Ezek után hidd el, teljesen mindegy, hogy egy étterem belső terében ülve Franciaországban vagy-e vagy itthon. Elnézhettek a kedvenc helyetekre, lefoglalhatjátok a legjobb asztalt; de kipróbálhattok valami újat is – például a francia konyha jegyében.

Egy hoteles éjszaka

Ha valami különlegest élményt szeretnétek, de csak egy éjnyi időtök van romantikázni, töltsetek el Budapesten egy éjszakát egy olyan hotelben, amit már többször láttatok és el is nyerte kívülről a tetszéseteket! Ezáltal nemcsak a város egy új arcát ismerhetitek meg, hanem anélkül tudtok kiszakadni a szürke hétköznapokból és szerelmesen együtt lenni, hogy valójában túlzott előkészületekre, utazással járó bonyodalmakra lenne szükség.

Nosztalgia jelenidőben

Nagyon romantikus tud lenni egy olyan randevú is, amit valamikor a kapcsolat kezdetén ejtettetek meg – idézzétek fel az első találkozóitok valamelyikét, ismételjétek meg a programot! Például menjetek el ugyanabba a moziba, húzzatok korcsolyát a lábatokra vagy foglaljatok asztalt pont abba a teázóba / kávézóba.

Kulcsos házak romantikája

Ami nyáron a vízpart, az télen a hegyvidék! Ahelyett azonban, hogy valamilyen wellness-komplexumba mennétek, keressetek egy olyan kulcsos házat a hegyekben, ahol csak Ti lehettek, és romantikusan, egymásba feledkezve tölthetitek a szabadnapjaitokat. Pluszpont, ha van dézsafürdő vagy kandalló is a házban. Bár egy kicsit sziruposan hangzik, de ha valami, egy ilyen program tényleg elképesztően romantikus lehet!

Minden este romantika

2020 óta újraértelmeződött a „maradj otthon” fogalma, de kétség nem fér ahhoz, hogy számos csodás, romantikus programnak adhat az otthonotok helyet. Ha nincsenek gyerekeitek, szinte bármelyik estéből lehet szerelmes randiéj; ha viszont vannak, akkor szervezzetek meg előre egy kettesben töltött éjszakát – így garantáltan az otthon fogalma is más értelmet nyer.

Otthoni programok közül nyilván népszerű lehet egy gyertyafényes vacsora a kedvenc fogásaitokkal, amit a párosotok konyhában lelkesebb tagja is elkészíthet, de egy randiestén rendelni is érdemes, hogy egyetlen kettesben töltött perc se menjen kárba. Utána folytatódhat házi moziélménnyel és a kedvenc italotokkal a szerelmes éj…

Mi lenne, ha egész évben, minden éjjel átélhetnétek az otthoni romantika varázsát?

365 napnyi romantikát teremthet otthonodban a megfelelő dekoráció! Ehhez ráadásul még csak át sem kell alakítani a hálót – bőven elég egy csodás hangulatú fotótapétával felfrissíteni az egyik falat.

Párizsi romantika a tavasz színeivel:

Romantika Párizsban

fotótapéta

Szerelmes séta a romantika fővárosában:

Akkor sem kell aggódnod, ha ez a franciás téma nem tetszik – számodra is tudunk ajánlani romantikus hangulatú fotótapétákat.

Csónak a naplementében: