Tippek a meseszerű gyerekszobához

A szülők számára mindig hatalmas fejtörést jelent a gyerekszoba kialakítása. Milyen legyen az elrendezése, a dekorációja, hogyan jelenjen meg benne a kicsik egyénisége?

Praktikus ötletekkel segítünk.
  • Nagy játéktér a gyerekek, könnyű pakolhatóság a szülők örömére

Olyan tér kialakítására érdemes törekedni, ahol van elegendő hely a játékhoz. Ez nagyobb alapterületen nyilván nem okoz gondot, inkább a kisebb szobákban kérdés. Galériás megoldásokkal, „felfelé” törekvő pakolási hellyel, ahol a nem napi szinten szükséges holmikat tároljátok, könnyen maradhat a szobában elegendő játszóhely.

A szülők örömére pedig a könnyű rendrakás lehet igazán fontos: nagyobb ládákkal, fiókos-polcos rendszerekkel, ahova csak be kell dobálni a játékokat, könnyen rend teremthető. A ládák, polcok címkékkel való ellátása pedig abban is segíthet, hogy mindig minden ugyanoda kerüljön vissza, és könnyen megtalálható legyen a következő alkalommal.

Tipp: kisebb gyermeknél a címkék lehetnek ábrák, rajzok – például a plüssállatok esetén macifej – majd később, amikor már olvasni tanul, a feliratok felismerése ezt a folyamatot is kreatívan segítheti.

A pakolós elemek pedig még részt is vehetnek a játékban, nagyobb ládák, üres belső résszel rendelkező puffok némi dekorációval szimbolikus értelmet is kaphatnak. Megjelenhetnek játék során lakatlan szigetként, kincses ládaként vagy például kalózhajóként is… De az ötletek, lehetőségek tárháza végtelen, szülő és gyermek fantáziáján múlik!

  • Fények és színek a gyerekszobában

Nagyon fontos a kicsik számára az elegendő természetes fény, az ablakot célszerű szabadon hagyni. Sok szülő számára kérdés, hogy legyen-e függöny, hiszen az eleven gyerekek a játék hevében könnyen leszakítják, összefirkálják stb. Egyrészt, ha más módon megoldott az éjjeli sötétítés, akkor nem muszáj egyáltalán függönyt választani a gyerekszobába; ha dekorációs okokból mégis ragaszkodnál hozzá, akkor napközben érdemes oldalra eltűzni, hogy semmiképp se essen kár benne.

Szintén gyakori kérdés a fehér szín, mert világosságot, ártatlanságot érzékeltet, ami a gyerekszobában ideálisnak hathat – azonban cseppet sem praktikus! Olyan szülők számára, akiknek fontos még a gyerekszobában is a rendezett körülmény, mindenképp elvetendő, hiszen a kicsik firkálnak, maszatolnak, és ha bárhol máshol ez nincs is rendben, a saját szobájukban mégsem érdemes korlátozni őket ebben a szabadságukban… 😊

  • Mesevilág a gyerekszobában – kis űrhajósoknak, tündérkirálylányoknak, felfedezőknek

A gyerekek igazi birodalma a mesék világa. Ebben vannak biztonságban, ebben mozognak otthonosan, és meg is kell hagyni nekik ezt az álmodozást, hogy megteremthessék a saját kis univerzumukat.

Ezt a szoba dekorációjával teheted meg legkönnyebben, de nyugodj meg: nem kell festőművészt hívni, aki egy teljes történetet kanyarint a falra, sokkal egyszerűbb megoldás is létezik rá! Ez nem más, mint a fotótapéta, amit néhány mozdulattal el lehet helyezni a falon.

Universe

design tapéta

Jó tudni: egészen nagy alapterületű, teljes falat takaró változatokban és kisebb szobába ideális, ágy vagy íróasztal fölé elhelyezhető méretekben is megtalálod.

 

Kreatív tanuláshoz az állatvilágról:

Ötlet kalandvágyó felfedezőknek:

 

Mind magas minőségű, PVC-mentes Vlies alapanyagból készülnek, a rajtuk szereplő képek pedig 600 dpi felbontású digitális nyomtatásúak. A grafikák élesek, színeik élénkek, környezetbarát és csodaszép alternatívát jelentenek a gyerekszoba dekorációjára!

A gyerekszobák szépítése kapcsán mindig kérdés, hogy mennyire gondolkodjon az ember hosszú távon?

Hiszen a kicsik elképesztően gyorsan nőnek, ezzel pedig együttesen változnak is… Ami 3 évesen még cuki volt számukra, 5 évesen már könnyen cikivé válik. Fotótapétákkal ez sem kell, hogy fejtörést okozzon, hiszen amilyen könnyen felhelyezhetőek, olyan gyorsan el is távolíthatók és / vagy lecserélhetők.

Nézd meg a teljes kollekciót, és dekoráld Te is ezzel az egyszerű, kreatív és látványos megoldással imádott gyermeked szobáját!