Otthonról dolgozol?

Az elmúlt 2 év tendenciái világosan afelé mutatnak, hogy az otthoni, illetve helyfüggetlen munkáé a jövő. Egyes cégek nemes egyszerűséggel az irodáik felszámolása mellett döntöttek, mások pedig egyre-másra hirdetik meg a „távoli” pozíciókat digitális szabadúszók számára. Ha Te is otthonról dolgozol, de úgy érzed, nem elég inspiráló a hangulat, ami a munkaállomásod környékén uralkodik,

itt az ideje egy kis vérfrissítésnek!

Növeld a hatékonyságod a különböző életterek leválasztásával

Az otthoni munkavégzés egyik legnagyobb nehézsége, hogy összemosódnak a tevékeny hétköznapok és az ellazulás terei. Nehéz úgy hatékonyan dolgozni, hogy az ember a szeme sarkából látja a pihenésre szolgáló fotelt, netán az egyetlen ideális tér a munkavégzésére a konyhában található…

 

 Nem kell azonban új falat felhúznod vagy nagyobb lakásba költöznöd annak érdekében, hogy a tereket le tudd egymásról választani. Nemes egyszerűséggel, állíts fel egy stílusos, otthonod hangulatához illeszkedő paravánt!

Ugyanígy a paraván lehet akkor is a megoldás, ha a pároddal vagy barátokkal együtt dolgoztok ugyanabban a térben, és néha szeretnél egy kicsit „elbújni”.

Online meeting, vlog- és live videó stílusosan

Online meeting, vlog-felvétel, élő bejelentkezések… Minden esetben fontos a nyugodt körülmény és rendezett háttér, legalábbis, amennyire ez az otthoni környezetben megteremthető. Nézzük, mire érdemes figyelned, hogy eredményes és stílusos legyél minden online videós helyzetben! 😊

  • Olyan helyre ülj le, ahol szemből jön a fény, ez biztosít ugyanis ideális megvilágítást. Amikor még világos van, akkor nyilván természetes fényben, vagyis ablakban érdemes gondolkodni. Ha ez nem lehetséges, egyszerűbb derítőkkel oldhatod meg a megfelelő fényességet.
  • Ne mászkáljanak mögötted. Ha pont egy ajtó, átjáró van a hátad mögött elhelyezkedő térben, és ott valaki megjelenhet időről időre, az nemcsak Neked kellemetlen, hanem a többiek figyelmét is megzavarhatja…
  • Ne legyen túlzottan zsúfolt a tér. Szintén a fókuszt ronthatja, ha rengeteg minden van mögötted, vagy mondjuk a konyhában videózol, és a tartalmad helyett a kávéfőződ, pirítóssütőd, bögre-készleted figyelik.
  • Ne legyen üres a fal. Bár ez egy fokkal jobb, mint a túlzsúfoltság, csak olyan… semmilyen. Egy élő videón vagy vlogon, ahol a személyiségedre, stílusodra is kíváncsiak, pláne kerülendő.

Az üres falat könnyen fel tudod dobni egy hangulatos poszterrel, fali dekorációval, ami a munkakörnyezetedben is megállja a helyét, vlogban vagy élő videóban pedig a személyiséged is megmutathatod rajta keresztül.

Kifejezetten ajánljuk a városképeket, építészeti és vintage stílusú fotókat a home office környezetbe.

Állandó profi háttér munkaállomáshoz és kreatív térhez egyaránt

Ha a vlogok, élő videók és meetingek nemcsak ideiglenesen képezik életed részét, hanem a mindennapjaid szerves alkotóivá váltak; netán olyan munkaállomást szeretnél kialakítani, ami igazán inspiráló, akkor gondolkodj egy komolyabb, ám mégis rendkívül gyors megoldásban!

 

 

Ilyen változtatás, ha dekoratív modern tapétával dobod fel valamelyik falat. Ez előtt garantáltan stílusos belépőd lehet bármely online meetingre, nem kell zavarba jönnöd, ha szakmai előadást tartasz egy netes konferencián, az online megjelenéseid pedig átlagon felüliek lehetnek.

 

Sőt, ezek a tapéták nemcsak videós tartalmakhoz, hanem fotó-háttérként is ideálisak, így a home office-képeid az a weblapodra vagy közösségi média-felületeidre mindig professzionálisak, egységesek és stúdió-minőségűek lehetnek.

Föld és Hold 

fotótapéta

Pillanatok alatt felfrissítheted otthoni munkaállomásod hangulatát. Tedd a home office-t stílusossá, hogy igazán inspiráló térré váljon!

Otthonról dolgozol? – Blogot? Vlogot vezetsz? Élő videó és Chat hívások?

Legyen egyedülálló az otthoni irodád? Vedd fel velünk a kapcsolatot, írd meg a vlogod-, blogod címét és segítünk egy igazán egyedi dizájn megteremtésében.