Hová lesz a tél ünnepi hangulata?

Januárban eltűnnek a városból a ragyogó fények, a forralt bor árusok, és az egyhangú napok veszik át az ünnepi hangulat helyét. A tél azonban januárban is szerethető lehet, és nemcsak a sípályákon vagy egy napfényes tájon!

Téli lehangoltság elűzése a káprázatos otthonodban

 

Otthonod stílusa egyenes arányosságban áll a hangulatoddal, a környezet ugyanis erőteljesen befolyásolja a lelkiállapotot. Ha úgy érzed, az ünnepek utáni lehangoltság leterít, akkor ideje beiktatni az életedbe több minőségi időt önmagaddal, illetve az otthonodat olyan dekorációkkal kiegészíteni, amelyek felveszik a harcot a lelki mélyrepüléssel.

 

  • Olvasósarok kialakítása, ahová bármikor el tudsz húzódni

Egy nagy, stílusos fotel, egy kisasztal, hangulatos fali dekoráció, illóolaj-párologtatás, olvasnivaló és a kedvenc teád vagy kávéd… 

Ez kell a tökéletes olvasósarokhoz, ahol persze nemcsak a könyveidben és magazinjaidban, hanem a gondolataidban is bármikor el tudsz mélyedni.

Tippünk az imádnivaló olvasósarkodhoz:

  • Pótold a fényeket és a felemelő hangulatot

A téli sötétről ünnepek környékén a különféle hangulatvilágítások könnyedén elterelik a figyelmet, januárban pedig mindig itt a meglepetés: a sötét már délután 4-kor megérkezik. Annak érdekében, hogy az életkedved visszatérjen és a tél is kevésbé tűnjön hosszúnak, szürkének, szomorkásnak, pótold a fényt egy-egy új forrással, például asztali és állólámpákkal.

Fényesebb hangulatot tudsz teremteni egy megfelelő fali dekorációval is, amely színeiben világosságot teremt. Mi a nyár árnyalatait ajánljuk, ezekkel a gyönyörű flamingókkal elűzheted a téli sötétséget:

  • Merülj el a habokban

Amikor hazaérsz a hidegből, melegítsd át magad egy kellemes forró fürdővel! Válassz olyan hőérzetet fokozó illatokat habként, fürdősóként vagy -olajként, mint a vanília, a fahéj, a kakaó vagy a whisky és a konyak aromái.

Bár sokáig elképzelhetetlen volt, a mai trendekben már a fürdőszoba dekorációja is fontos. Dobd fel a kád környékét műnövényekkel – vagy olyan igazikkal, amelyek jól bírják a párát –, az üres falfelületeket pedig dekoráld kedved, ízlésed szerint. Egy tengerparti táj például csodásan mutat a fürdőtérben!

  • Növeld a mozgást a mindennapokban!

Számos szakértő úgy tartja, hogy a sötét, lehangoló téli időszakban érdemes fokozottan figyelni a testmozgásra. Ez olyan hormonokat szabadít fel a szervezetben, amelyek visszahozzák a tettvágyat és életkedvet.

Az edzéshez nem kell feltétlenül kimenni a hidegbe vagy beugrani egy edzőterembe, otthon is megoldható, csak megfelelő tér kell hozzá. Akár edzőszobát alakítasz ki, akár edzősarkot, figyelj rá, hogy a testmozgáshoz ideális, energikus színeket és formákat használj. Ezt még fali dekorációval is fokozhatod, csodás lehet például ez a dinamikus, türkiz tengert ábrázoló plakát:

Deep Turquoise Shores 

design plakát

Színes terek a mindennapi örömökhöz

Azokban a helyiségekben, ahol az élet zajlik – nappali, ebédlő, konyha – különösen fontos, hogy vidám színek és puha anyagok jelenjenek meg, például színes plédek, díszpárnák formájában. Ezek együttlét és egyedül töltött órák esetén is vidám, elégedett hangulatot teremtenek otthonod tereiben.

Érdemes a fali dekorációt is felfrissíteni: mind a lágy, skandináv hygge-stílushoz illik, mind pedig a hideg-rideg téli esték átmelegítéséhez ideális ez a különleges, tavaszi színpalettát felvonultató poszter:

Változtass egyetlen perc alatt otthonod hangulatán! Nézz körbe webshopunkban, és rendeld meg azt a fali dekorációt, amely a legjobban illik a vágyaidhoz.