Miért költsek a lakásra, ha el akarom adni?

 

Ezek a bakik riaszthatják el az érdeklődőket!

-de miért költsek rá, mikor épp el akarom adni?

Ha már régóta hirdeted az ingatlanod, de nem találsz vevőt a lakásra, akkor nem elég az ingatlanpiacot, meg a jelenlegi helyzetet okolni: könnyen lehet, hogy nálad van a hiba. Összegyűjtöttük a leggyakoribb bakikat, hogy te ezeket már ne kövesd el!

 

 

  Ha el akarod adni a lakásodat,

 

valószínűleg alig várod már, hogy túless az egészen – főleg, ha közben már az új otthonodat is kiszemelted. A legtöbben ilyenkor egyáltalán nem akarnak vele foglalkozni, pedig van rá 3 jó okunk, miért költs a lakásra, ha el akarod adni!

 

Álomlakás az eladónak és a vevőnek

 

 

 

Ha létezik bonyolult és gyorsan változó szegmense a piacnak, akkor az ingatlanok világa mindenképpen az – nincs egyszerű dolga annak, aki szeretné eladni a lakását. Amikor hirdetésre kerül a sor, az ember azt gondolja, hogy már egy forintot sem érdemes költeni eladósorba került otthonára, legyen ez az új tulajdonos gondja. Ám vannak olyan apróságok, amelyek sokat dobhatnak a vásárlási kedven, vagyis segítségükkel gyorsabban, sőt, akár több pénzért adhatod el a lakást. Lássuk, miről is van szó!

3 dolog, amire érdemes költeni lakáseladás előtt

1. A színek

Lehet, hogy te a színes, zöld vagy akár vörös falakat szeretted, de a leendő lakó nem biztos, hogy beleszeret egy ilyen hangulatú lakásba. A világos falak tágasabb érzetet adnak, tisztább
benyomást keltenek, ráadásul időtlenek, minden aktuális lakberendezési trendbe illenek. Ugyanez a helyzet a bútorokkal is; ha nem is akarod lecserélni a színes kanapét, egy fehér takaróval, vagy díszpárnákkal máris felfrissítheted a megjelenését.

2. A kiegészítők

Nézz körül a konyhában és a fürdőszobában is. Ha itt sok az élénk szín, lehet, hogy a csempét vagy a konyhabútort nem éri meg lecserélni, de a kiegészítőket, törölközőket, konyharuhákat könnyedén leválthatod egyszínűekre a harmonikusabb megjelenés érdekében.

3. A csomagolás

Berendezéssel együtt zsúfolt lehet a lakás, és talán sok benne a személyes tárgyad, ami elriaszthatja az érdeklődőket, nem érzik sajátjuknak. Ugyanakkor egy csupasz, kipakolt lakást is nehéz elképzelni, mint a vásárló álmai otthonát. Érdemes tehát már most elpakolnod a családi fotókat, szellősebbé tenni a polcokat, esetleg néhány bútort is eltávolítani, hogy tágasabbnak tűnjön a lakás. Ezeknek bérelhetsz egy raktárt, vagy beteheted egy ismerős garázsába, hiszen az sem jó, ha mindenhol dobozokat lát az érdeklődő. Így már a költözés is könnyebb lesz majd:)

Mennyit érdemes költeni egy eladás előtt álló lakásra?

 

A Home Staging lehet a kulcs, a sikeres lakáseladásnak. Biztosítja, hogy a lakásod a legjobb formában legyen, komolyabb átépítés és felújítás nélkül.

Nem kell túlzásokba esni, bőven elég, ha például átfested a falakat, választasz néhány összeillő vázát, faliképet, vagy kicserélsz pár bútort – ezzel kihozhatod az ingatlanból a maximumot.

Nagyon sokat segíthet, ha választasz néhány nagyon ütős design tapétát, és ezekkel dobod fel a hangulatot: nézd meg például a Wood Stone tapéta bizonyos típusait, amelyet között a kopott és újszerű téglafal mellett akár borostyánnal futtatott variációt is találsz. Ha a természetes fa hatást szeretnéd becsempészni a lakásodba, lehet az friss vagy vintage hangulatú, de természetesen a kő hatásról sem kell lemondanod. Nem csak a nappaliban, a hálószobában, de akár az előszobában, a fürdőben vagy a konyhában is bátran használhatod ezeket a design tapétákat.

 

 

Már néhány kisebb változtatás is rengeteget tud dobni a lakásod hangulatán. Ezek már a hirdetésben feltett fotókon is átjönnek majd, személyesen pedig még inkább lenyűgözik majd a potenciális, új tulajdonosokat.

Cseréld le a régi bútorokat, válassz egy trendi tapétát-, vászonképet, pár modern kiegészítőt. A leendő vevőd nem egy felújításra szoruló lakást keres hanem álmai otthonát! 

 

 Így mindenki jól jár, te hamarabb eladhatod a lakást, sőt, lehet, hogy többet is kérhetsz érte, a vevőnek pedig lesz egy valóban trendi és ízléses új otthona.