A gyerekek is foci lázban égnek?

Az egész világ futball-lázban ég – a te gyereked is közéjük tartozik? Ha igen, akkor most szuper-anyává léphetsz elő, ha segítesz, hogy a rajongás tárgya megjelenjen a szobában is. Talán elsőre túlzásnak és rengeteg munkának tűnhet, de a valóságban egyetlen délután elég arra, hogy..

futball- szentély legyen a gyerekszobából!

Ha a gyereknek egy kis affinitása is van a sporthoz, akkor most, a foci világbajnokság alatt ez biztosan előjön majd. Ha a te fiad (vagy lányod) is folyamatosan rúgja a bőrt az udvaron a barátaival, minden percben más focista bőrébe bújik, és csak mezben hajlandó kilépni az utcára, akkor itt az ideje, hogy egy kicsit átalakítsd a szobáját. Mert egy igazi sportrajongónak egyedi szoba jár!

Nem is gondolnád, mennyire egyszerű kialakítani egy egyedi sportkuckót a gyerekeknek, ha egy kicsit elengeded a fantáziádat.

Ez ráadásul nem csak esztétikai, hanem pedagógiai okokból is hasznos: ha „adod alá a lovat”, akkor még több kedve lesz sportolni, mozogni, többet lesz a szabad levegőn, és kevesebbet ül a számítógép előtt. Hát nem ez minden szülő álma?
Maga az átalakítás pedig nem nagy kunszt: elég egy délután, és teljesen új hangulatot, stílust adhatsz a szobának. Piros lapot az unalomnak!

Hogy fogj neki az átalakításnak?


Egy gyerekszobában rendszerint rengeteg játék halmozódik fel az évek alatt, így érdemes az átalakítást egy kis válogatással kezdeni, hogy felszabaduljon némi hely: és rögtön tágasabbnak tűnik majd a szoba és jobban mutat az új dekor. Ezt érdemes a gyerkőccel közösen csinálni: beszéljétek meg, mik azok a játékok, amik már nem kellenek, és vigyétek el együtt egy jótékonysági szervezetnek,
hogy örömet okozzatok egy másik, rászoruló gyereknek.

Ez után következik a varázslat: a teljes átalakítás. Ne aggódj, nem muszáj kirámolnod az egészet, és szakemberre sem lesz szükséged az átalakításhoz. Ha meglepetésnek szánod, akkor természetesen egyedül kell megálmodnod a dekorációt, de akár be is vonhatod a srácot és közösen is kiválaszthatjátok a kínálatunkból azt a focis fotótapétát, ami meghatározza majd a szoba alaphangulatát.

 

Ezután – amíg a fiúk a meccset nézik – ragaszd fel a tapétát a kiválasztott falfelületre. A csomagban található leírás alapján igazán egyszerű dolgod lesz. A szoba tulajdonosával együtt remek délutáni programot csaphattok a rendezkedéssel, ráadásul biztos olyan lesz majd az egész, amilyenre a gyermeked vágyik.

Milyen fotótapéták közül választhatsz?

 
Bármelyik csapatnak is szurkol a gyerkőcöd, együtt biztosan megtaláljátok az ideális fotótapétát, melyet szívesen látna a szobájában. Lehet ez egy brazil stadion vagy egy német színekbe bújtatott focilabda vagy választhat egészen általános focis képeket is. Lehetnek a falon focisták, akik éppen rúgják a bőrt, de hatalmas focilabdát vagy éppen a hálóba érkező labdát is választhatsz. Mivel gyerekszobáról van szó, mesebeli focivilágot is hazavihetsz a gyerkőcöd birodalmába, de egészen az űrig felrúgott labdával is díszíthetitek. Akár mind a négy falra kerülhet más-más minta, csak figyelj oda, hogy passzoljanak egymáshoz, különben kaotikus lesz a végeredmény.

Turbózd fel a szobát kiegészítőkkel!


A szoba témáját tovább hangsúlyozhatod különböző kiegészítőkkel. Ha egy igazi mini – sportember a szoba tulajdonosa, pakoljátok ki a serlegeit és az érmeit a tapéta mellé. Tovább fokozhatod a foci hangulatot egy zöld színű szőnyeggel, így tulajdonképpen egy nagy focipálya lesz az egész szoba. Ha elég nagy a tér, akkor egy kis méretű, műanyag focikapu is bekerülhet a szobába, amire egy szivacs
labdával remekül lehet gyakorolni a kapura rúgást. Ha kész a szoba, biztos lehetsz benne, hogy minden barát és osztálytárs nálatok akarja majd nézni a meccseket, szóval nem árt, ha bekészítesz némi rágcsálnivalót és egy kis üdítőt is!