Lakásdekoráció ötletek art deco stílushoz

Mivel lehet feldobni egy art deco hangulatú otthont? A stílus eléggé megköti a kezedet, de mutatunk néhány csodálatos dekorációt, ami biztos illik majd a különleges miliőbe!

…de mi is az az art deco?

Ha még csak barangolsz a stílusok között és inspirációt gyűjtesz, vagy ha nem vagy biztos abban, hogy a lakásod art déco-e, akkor engedd meg, hogy néhány szóban bemutassuk ezt a designt.

Az art deco lényegében egy nagyon innovatív, a modern művészetek irányzatait magában foglaló stílus, ami az 1. világháborút megelőző időszakban született, majd a ’30-as években újra fellendült. Bár „régi”, de folyamatosan megújul, így nem illik ötvözni a nagymamától örökölt bútorokkal!

Ha mégis ragaszkodsz a klasszikusokhoz, akkor nyugodtan használd a brokát anyagot, akár függöny formájában is. A bársony mellett dominálhat a selyem vagy bőr anyag is a bútorokon. Érdemes arra is figyelni, hogy otthonodban ne bazári színkavalkád uralkodjon, de a díszes vonalakat alkalmazó elemektől nem kell idegenkedned.

Ha épp most költözöl be, és bútorok vásárlásába fogsz az art déco jegyében, akkor a nappalidba itt egy biztos tipp: faanyaggal kombinált fém-, aranyozott lábú asztalt vásárolj.

De ha kisebb tárgyak beszerzése csupán a cél, akkor lepd meg magad néhány gömb alakú, fehér kerámiavázával, vagy egy áttetsző akváriummal. Ezeket a darabokat remekül kombinálhatod a falra kerülő képekkel is.

Egy vászonkép az otthonod, vagy az irodád falára

Ha szereted a szürke, az ezüst, a fekete és az arany árnyalatait, amelyek akár egyszerre, ám harmonikusan jelennek meg egy képen, akkor van néhány ötletünk arra, hogy mely vászonképekkel dobhatnád fel az otthonod, amelyek tökéletesen illenek az art déco miliőbe.

Ha nem a saját lakásodról van szó, hanem csak albérlő vagy, akkor nem csupán stílusos, hanem praktikus választás is egy ilyen kép, amellyel nem csinálsz túl nagy felfordulást, és kiköltözéskor simán magaddal viheted.

Az art déco irodádban is megalapozhatja szakmai sikereidet. Mind a kollégáidat, mind az ügyfeleidet meggyőzheted arról, hogy intelligens, komoly, magabiztos egyéniség vagy, aki összetetten gondolkodik és fogékony a művészetek iránt.

Modern megoldások az Óvárdesignnel

Lepd meg magad egy olyan, modern megoldásokat képviselő vászonképpel, amely az őszi életérzést, a zuhogó esőt vagy a víz hullámzását eleveníti meg! Helyezd el otthonod egy kiemelt pontján az art déco kiegészítőket, a különleges, természet ihlette, művészi képzelet formálta mintákat ábrázoló vászonképünkkel együtt.