A stílus igazi mestere: Hogyan válasszunk lakberendezőt az otthoni munkavégzéshez kényelmes munkaterület kialakításához. Tippek és ötletek a Jooble-től

A megfelelő munkakörnyezet létrehozása az otthoni munkavégzés szerves eleme. De ki tudna ebben segíteni? Egy jól kiválasztott lakberendező biztos. A megfelelő szakember felismeréséhez oszt meg tippeket a Jooble álláskereső portál.

Az otthoni munkavégzés egyre népszerűbbé válik a modern munkavállalók körében. Azonban ahhoz, hogy hatékonyan és kényelmesen dolgozhassunk az otthonunkból, kiemelten fontos a megfelelő munkaterület kialakítása. Több multi cég és állás távoli munkavégzést tesz lehetővé a pandémia “lezárása” után is, hiszen a vállalatok belátták a home office lehetőség előnyeit. Ez motivált minket arra, hogy a cikkben megosszunk néhány hasznos tippet és ötletet azzal kapcsolatban, hogyan válasszunk lakástervezőt a home office környezet megvalósításához.  

Az ötleteket és tanácsokat a Jooble álláskereső platform szakértőit válogatták össze, akik kiemelkedő tapasztalattal rendelkeznek az álláskeresés és a munkahelyi környezet kialakítása terén. A Jooble álláshirdetéseket bemutató webhely magyarországi és külföldi munkalehetőségeket gyűjt össze egy helyre: a felhasználóbarát kialakítás és a széles információs bázisnak köszönhetően a Jooble hazánk egyik legnépszerűbb álláskereső oldalává vált – meglehetősen rövid idő alatt.

 

Jooble: a jó lakberendező ismertetőjegyei

Napjainkban egyre csak növekszik és növekszik a megpályázható állás külföldön és belföldön távoli munkavégzéssel, vagyis home office lehetőséggel. Ha a tökéletes home office környezetet szeretnénk kialakítani otthonunkban, a megfelelő lakástervező kiválasztása kulcsfontosságú lehet. Egy tapasztalt lakberendező segítséget nyújthat abban, hogy megfelelően kihasználjuk a rendelkezésre álló teret, és stílusos, funkcionális munkakörnyezetet hozzunk létre, amely nem csak szép, de kényelmes is.

Kezdjük azzal, hogy alapos kutatást végzünk a lakástervezők között: keresgéljünk az interneten, böngésszünk különböző tervezői portfóliókat és olvassunk hasznos véleményeket a korábbi kliensektől. Fontos, hogy megismerjük az adott tervező stílusát, szakértelmét és tapasztalatát az otthoni munkakörnyezet megtervezése alapján is: mindenképp kérjünk referenciákat, hiszen ez segíthet a legjobban átlátni, hogy azt kapjuk vagy sem a jövőben, amit valójában szeretnénk.

Amikor úgy tűnik, hogy megtaláltuk a megfelelő jelöltet, a kommunikációra kifejezetten nagy  hangsúlyt fektessünk. Lehetőleg készítsünk egy listát az elvárásokról és az elképzelésekről, amit megosztunk a tervezővel. A jó tervező megérti és elfogadja a megrendelők véleményét, ugyanakkor tapasztalatai alapján újabb ötletekkel rukkolhat elő, ha bármilyen technikai részlet miatt a mi vágyaink nem tökéletesen úgy fognak megvalósulni, ahogy szeretnénk.  A lényeg a nyitott kommunikáció, ahol mindkét fél – a megrendelő és a megalkotó is – tiszteli a másik véleményét. Egy home office munkaterület kialakításában jártas tervező többféle munkakörnyezetet ismer, így tisztában van az otthoni munka speciális igényeivel és kihívásaival. Tehát kérdezzük meg a tervezőt a korábbi otthoni munkavégzéssel kapcsolatos projektekhez fűződő tapasztalatairól, és győződjünk meg időben, megfelel-e számunkra a szakértelme vagy sem.

 

A költségvetés kényes részletei – tényleg a drágább a jobb?

Költségvetés szempontjából is alaposan átgondolt döntést kell meghozni a lakberendező kiválasztásakor. Határozzuk meg meg a rendelkezésre álló költségkeretet a home office terület kialakításához, fontoljunk meg minden hozzá szükséges elemet, mint például a bútorok, a világítás, a tárolórendszerek, a dekoráció stb. 

Az ár különböző lehet más-más tervezők esetén, így érdemes előre tájékozódni a díjcsomagokról, mielőtt végleges döntést hozunk. Amikor személyesen találkozunk egy tervezővel, beszéljünk nyíltan az anyagiakról, hiszen a szakember így teljesebb képet kap a lehetőségekről. Beszéljük meg a prioritásokat, és a megfelelő tervező biztos, hogy a reálisan meghatározott költségkerethez fog igazodni. Sőt, az is lehet, hogy kreatív megoldásokat tud majd javasolni, például alacsonyabb költségű, de még mindig stílusos és funkcionális elemek vagy bútorok bemutatásával, amelyek megfelelnek az elképzeléseknek és a megszabott árkategóriának is.

A mendemonda tehát nem feltétlenül igaz, miszerint a drágább szakember mindig jobb. Az ár nem minden esetben tükrözi az adott szakember minőségét vagy a szolgáltatások valódi értékét. Az ár meghatározása számos tényezőtől függhet, például a tervező korábbi tapasztalatától, hírnevétől, régiójától és a projektek apróbb részleteitől. Ha egy egyszerű dizájnra van szükség, sokszor felesleges a túlárazott és a leghíresebb szakemberek szolgáltatásait igénybe venni, de ez csupán a személyes véleményünk.

Egy tapasztalt szakember meghatározó szerepet játszhat abban, hogy az otthoni munkavégzésre szánt terület megfelelően kialakított és stílusos legyen egyszerre. Az egyéni igényeket, a funkcionalitást és a kényelmet szem előtt tartva a jó lakberendező segíthet a tökéletes munkakörnyezet megteremtésében, azonban ehhez a mi hozzáállásunk is szükséges: ne felejtsük el átgondolni az igényeket és a konkrét terveket, és lehetőleg tartsuk magunkat az eredetileg kigondolt ötletekhez, hiszen tervezéskor nagyon könnyű sodródni az árral és belecsúszni néhány olyan költségbe, amire alapesetben nem is mondtunk volna igent. 

#szponzoráltcikk