Te is firkálsz telefonálás közben?

Jársz-kelsz a telefonnal, vagy éppen az asztalodnál ülsz, közben a toll a kezedben, öntudatlanul alkotni kezdesz, és a firkák egyre csak gyűlnek a papíron? Ki gondolná, hogy ezeknek jelentése is van, és lelked titkos mélységeibe engednek bepillantást?

Megmutatjuk, melyik firka mire utal!

Amikor a telefonáláskor tollat veszel a kezedbe, bizonyára arra gondolsz, hogy jobb a fontos dolgokat és dátumokat azonnal leírni, különben könnyen elfelejti az ember. De nem csak ez kerül a papírra: akárcsak a suliban egy unalmas óra alkalmával, most is gyűlnek a pálcikaemberek, a geometriai formák és a szívecskék a lapon. Először csak a sarkán, majd egyre több helyen, míg be nem telik a papír. Mindezekből pedig nagyban lehet következtetni a személyiségedre vagy éppen egy adott érzelmi állapotra.

Mindezekből pedig nagyban lehet következtetni a személyiségedre vagy éppen egy adott érzelmi állapotra.

MIT JELENT HA..

..túl sok a szög

A túl sok szög, vagyis szögletes ábra jellemzően azt jelzi, valamilyen negativitás van éppen az életedben, esetleg haragszol valakire. Kivételt képez a háromszög, amely lendületességet és céltudatosságot szimbolizál, valamint jelentheti az is, hogy az illető elismerésre vágyik.

…halványak a rajzok

Sokat árul el az alkotóról az is, ha a toll vagy ceruza csak épphogy érinti a lapot, ez határozatlanságra enged következtetni. Az erőteljes vonalak viszont agressziót vagy céltudatosságot jelentenek, olyan ember rajzolja őket, akit nehéz eltéríteni a szándékától.

…épületben utazol

Ha az a típus vagy, aki előszeretettel rajzol házikót vagy egyéb épületet a papírra, akkor jó ha tudod, mindez a biztonságot jelenti, illetve azt, hogy az illető stabilitásra vágyik. Ha a ház mellett fák és növények is helyet kapnak, az az önbizalom mértékét, valamint a belső erőt szimbolizálja.

 

Az pedig, hogy mekkora a fa lombkoronája és mennyire kidolgozott, a belső harmóniát mutatja meg:

  • Ha az ágakon nincsenek levelek, akkor ideje az újrakezdésnek.
  • Ha virágok is helyet kapnak itt, az illető egyértelműen harmóniára vágyik, és kerüli a konfliktust.

…csillagot rajzolsz

Tipikus „firka-tárgy” a csillag, amely az álmodozást és a nagyravágyást  jelzi. Érdemes ilyenkor végiggondolnod, mit tehetsz azért, hogy ezek az álmok valóra is váljanak!

…fej, arc, emberek kerülnek a papírra

Ha gyakori rajz téma az ember, a fejek és az arcok, az azt jelzi, hogy az alkotónak igen jó a humora, ugyanakkor nem szívesen kér segítséget. Különösen igaz ez akkor, ha önmagából, vagy a hozzá közel álló szeretteiből merít ihletet az alakok megrajzolásához.

…geometriai alakzatokat firkálsz

A geometriai alakzatok más-más jelentéssel bírnak. A kör a befelé forduló személyiséget és a szabadságvágyat jelöli, míg a szögletes mértani formák tiszta fejű, logikusan gondolkodó személyt sejtetnek maguk mögött.

…gyakran satírozol

Aki gyakran satíroz rajzolás közben, az jellemzően szereti a rendet, és nem szívesen változtatna semmin az életében.

A szív a szerelem jele

Bármennyire is közhely, ha valaki szívecskét rajzol a papírra, az bizony jellemzően a szerelem jele, így ideje ezen elgondolkozni – vajon megéled, és megfelelően érezteted is a másik féllel?  

A fentieket látva és átgondolva egy kicsit te is jobban megismerheted magadat, vagy éppen beláthatsz egy-egy olyan dolgot, amit eddig még magad előtt is titkoltál. Mindezek alapján pedig remekül lehet a lakásba is dísztárgyakat keresni, a kedvenc formáidat például egy-egy tapétán is megtalálhatod a Gallery kollekcióban.