Hogyan teremts mediterrán hangulatot?

Jöhetnek-mehetnek a trendek, a déli életérzés örök! Ha nem akarsz minden hétvégén repülőre pattanni, hogy átéld, válaszd a mediterrán lakberendezési stílust, és teremtsd meg magadnak a saját napfényes miliődet. Ehhez adunk most ötleteket, tippeket és inspirációt – akik pedig segítségünkre lesznek ebben, a franciák, az olaszok, a görögök és a spanyolok.

Franciaország / PROVENCE

Provence-ről mindenkinek a bor, a levendula és a gyönyörű lankák jutnak eszébe, no meg, az ehhez tökéletesen illeszkedő, rusztikus stílus! Természetes anyaghasználat, régi vagy régies hatású holmik, mintha csak a nagymama sufnijában találtad volna őket… Mindez persze tökéletes egységben egymással, harmonikus, lágy színvilággal.

Lágy-, meleg színek harmóniában provence-i stílusban..

Dekor-ötletek a provence-i mediterrán lakberendezési stílushoz, amelyekkel Te is könnyedén megidézheted otthonodban a levendulamezők és szőlőhegyek hangulatát:

 

  • Régies, kissé kopott hatású, fa- és fémanyagú holmik jellemzik, például hokedlik, teáskannák, locsolókannák.
  • Kovácsoltvas megoldások a kinti vagy benti bútorzathoz, ablakkeretekhez, polcokhoz.
  • Pasztelles színek jelennek meg ebben a stílusban, sárgák, zöldek, a levendula virágának árnyalatai, a dekorációs elemekben fehér és egy kis fekete is előkerülhet.
  • Például vázákon, tálcákon, tányérokon jelenhetnek meg a színek, kis levendulacsokrok és -zsákok pedig bárhol a lakásban.
  • Régies textíliák, hímzett anyagok, terítők, függönyök, rongyszőnyegek használata is gyakori.
  • Jellemzőek a terméskő vagy terméskő hatású megoldások beltérben is.