Nem találsz vevőt a lakásra?

 

Ezek a bakik riaszthatják el az érdeklődőket!

 

 

Ha már régóta hirdeted az ingatlanod, de nem találsz vevőt a lakásra, akkor nem elég az ingatlanpiacot, meg a jelenlegi helyzetet okolni: könnyen lehet, hogy nálad van a hiba. Összegyűjtöttük a leggyakoribb bakikat, hogy te ezeket már ne kövesd el!

 

 

  A jelenlegi helyzetben is pörög az ingatlanpiac..

 

sőt, egyes területeken csak most dübörög igazán, folyamatosan emelkednek az ingatlanok árai. Éppen ezért, ha nálad nem jelentkezik senki, pedig már régóta hirdeted a lakást vagy házat, érdemes átnézni a lenti listánkat, és kijavítani az összes hibát, amit esetleg elkövettél!

 

10 hiba, amit elkövethetsz ingatlaneladáskor

 

 

 

Ha egyáltalán még csak érdeklődő sincs a lakásra vagy házra, vagy csak nagyon kevés, akkor első körben a hirdetést kell megnézned. Ezeket a hibákat követhetted el:

  1. Nem elég vonzók a képeid
    Fontos, hogy a képeken a lakás világos, szellős legyen, fotózás előtt pakolj el, amennyire csak lehet, nyisd ki az ablakokat, és húzd el a függönyöket.
  2. Nem látszik a lényeg
    Gyakori hiba, hogy valaki teljesen irreleváns dolgokat fényképez le, például tökéletesen látszik az ágy a hálószobában, de a képre már semmi más nem fért rá, így a szoba méretéről, elrendezéséről semmi nem derül ki. Igyekezz úgy fotózni, hogy az releváns információkat tartalmazzon, lépj hátrébb!
  3. Csak az adatokat adtad meg
    Nem elég, ha csak annyit írsz, hogy „X négyzetméter, az Y. emeleten…” Írd le, mi a legjobb benne, miért szerettél ott lakni, miért ajánlanád és kinek. Lehet például ilyen: „Ajánlom ezt a napfényes, tágas lakást kisgyermekeseknek, hiszen az utca túloldalán van a játszótér, és a környéken 3 óvodából lehet választani.”
  4. Rosszul írtad le az elérhetőségeidet
    Amatőr, mégis gyakori hiba, hogy valaki nem ellenőrzi az email címet, vagy a telefonszámot, és egyetlen apró elütésnek köszönheti, hogy senki nem keresi a lakással kapcsolatban…

Ha a hirdetésed jó volt, és jönnek az érdeklődők, az már fél siker, de ha azt akarod, hogy valaki beleszeressen, érdemes elkerülni az alábbi hibákat:

 

5. Nem raksz rendet
Minden látogatás előtt makulátlan rendet kell tenned: ne legyenek elöl száradó ruhák, ne borítsa por a polcokat, és ne legyen mosatlan a konyhában. Ezek kellemetlen érzést keltenek az érdeklődőkben, és gyorsan kifordulhatnak a lakásból.

6. Nem pakolod el az emlékeidet
Biztos hogy a családi fotók, a nyaralásokról hozott hűtőmágnesek fontosak neked, de ez azt sugallja az ide látogatónak, hogy valaki más otthonában jár – pedig neked az a célod, hogy saját, leendő otthonát lássa a lakásodban. Pakolj el mindent, és cseréld a családi fotókat hangulatos vászonképekre, amik semlegesek, mégis harmonikussá teszik az enteriőrt! Ezzel ráadásul a saját költözésedet is megkönnyíted, hiszen a cuccaid egy része már készen áll arra, hogy az új otthonodba vidd…

7. Túl sokat beszélsz
A 6. ponthoz hasonlóan itt is az a lényeg, hogy ne a saját érveidet, élményeidet tukmáld rá az érdeklődőre, ne azt mondd el, hogy te hogyan alakítanád át. Hagyd, hogy beleszeressen, „megtalálja magát” az otthonodban, és képzeletben már be is rendezze a sajátjának. Ezután pedig…

8. Nem szellőztetsz ki
A látvány mellett a szagok is fontosak: az állott levegő, vagy az ebédfőzés illata visszatetszést kelt, és szintén elriaszthatja az érdeklődőt. Minden látogatás előtt alaposan szellőztesd ki a lakást, hogy kellemes, friss legyen a levegő!

A lakáseladás egy összetett és bonyolult folyamat, de ha a fenti 10 hibát elkerülöd, akkor jó esélyed van rá, hogy hamarosan új otthonba költözhetsz végre!