Térelválasztás egyszerűen, paravánokkal

 

Néha jó lenne, ha nagyobb lenne a lakás, és több benne a szoba? Szeretnéd, ha egy kicsit jobban elkülönülnének a funkciók az egyes helyiségekben? Varázslattal ugyan nem tudjuk megnagyobbítani az otthonod, de egy jól eltalált paraván varázslatos megoldás lehet, hiszen szeparál és dekorál egyszerre.
 
Ha átalakításról vagy térmegosztásról van szó, egy panel-, társasházi lakásban szűkösek a lehetőségek, rendszerint abból kell dolgozni, ami van. Ha szükséged lenne egy plusz helyiségre, az igen komoly fejtörést okozhat, hiszen mégsem húzhatsz fel egy falat a szoba közepére! A jó hír az, hogy nem is kell, ugyanis van a térmegosztásra egy trendi, praktikus és ízléses megoldás is, ráadásul a statika vagy az ablakok elhelyezkedése miatt sem kell aggódnod. A titok a különböző mintázatú és eltérő hangulatot kölcsönző paravánokban rejlik, melyek segítségével mindez egyszerűen megoldható. 
 

Varázslattal ugyan nem tudjuk megnagyobbítani az otthonod, de egy jól eltalált paraván varázslatos megoldás lehet

Hogy csinálj több helyiséget pillanatok alatt?

Először is válaszd ki azt a területet, amelyet szeretnél leválasztani! Lehet ez a nappaliban egy játszósarok a gyerekeknek, de kialakíthatsz egy étkezőrészt is, amely a panellakásokban rendszerint „hiánycikk”. Lehet az egyik szoba valamelyik részéből dolgozósarok is, sőt, gardróbot is készíthetsz ilyen módon.

 

 

 

Ha pedig már két gyermeketek is van, akik egy szobán osztoznak, könnyedén két kuckót varázsolhattok a számukra komolyabb munkálatok nélkül. Valójában csak meg kell fogalmaznod azt, mire is lenne szükséged és máris megkezdheted a megvalósítást. Csak egy menő paraván kell még!

Milyen paravánok közül választhatsz?

 

A hely nagyságától függően három-, négy vagy ötrészes, fából készült paravánok közül válogathatsz, melyek mindkét oldalon nyomtatva vannak, így teljesen mindegy, hogy fordítod őket, mindenképpen remek dekorációi lesznek a lakásodnak, és egyáltalán nem lesz zavaró a szoba megosztása.

Válassz egy modern paravánt

Mire figyelj a paraván kiválasztásakor?

A lakásod stílusa és a domináns színek befolyásolhatják a választásodat, bár egy szép virágminta vagy a fekete-fehér képek mindenhova tökéletesen illeszkednek. Ha kicsi, és nem túl világos a szoba, érdemes térhatású paravánokat választani, mint egy út, egy örvény, egy ablak vagy egy város képe, így remekül ki tudod nyitni a teret, miközben elrejthetsz egy egész sarkot a kíváncsi szemek elől. Bármelyikre is esik végül a választásod, biztos lehetsz abban, hogy nem csak gyorsan és praktikusan tudsz kialakítani a segítségével egy új helyiséget a lakásodban, de egyben új arculatot is adhatsz az otthonodnak!