Festés vagy tapétázás?

 

Festés vagy tapétázás – melyikkel jársz jobban?

 

 

Melyik fog jobban kinézni? Melyik a tartósabb? Melyik a divatosabb – és melyik marad trendi még évek múlva is? A festés kontra tapétázás témakör mindig is megosztó volt, nézzük az érveket és ellenérveket!

 

 

Egy lakásfelújítás kapcsán számos kérdés merül fel..

 

A színek, illetve a falak mintájának kiválasztása mindig sarkalatos kérdés, hiszen ezt jó eséllyel sokáig fogjuk még nézni a nappaliban, a hálószobában, az előszobában vagy éppen a gyerek birodalmában. Egészen a legközelebbi felújításig.

 

Festés, vagy tapétázás? Nincs egyértelműen jó, vagy rossz megoldás, de természetesen mindkét oldalnak vannak előnyei vagy hátrányai – a cikkünkben ezeket gyűjtöttük össze, hogy segítsünk a döntésben!

 

 

Miért érdemes festeni?

 

A festés valódi klasszikusnak számít, sok esetben igen gyorsan fel lehet frissíteni a falat a segítségével, ugyanakkor bátran álmodható általa más szín is, amely akár a komplett megjelenését és hangulatát megváltoztathatja az adott helyiségnek. Egy fal lefestése könnyű, még szakembert sem feltétlenül kell hozzá hívni, házilag  is gond nélkül megoldható. A széles színválaszték hatalmas teret ad, de mintákat nem, vagy csak nehezen lehet belevinni az összképbe.

Festett fal mintákkal – Napjainkban népszerűek a geometriai minták a falakon: többszínű háromszögek, vonalak és különböző formák, amiket egy jó festő egy délután alatt megvalósít számodra. 

Ma már számos márka és szín elérhető a szaküzletekben. A különleges anyagú festékek a káprázatos színek mellett könnyen tisztán is tarthatók.

 

Miért érdemes tapétázni?

 

 

A tapéta esztétikus és korszerű megoldás, ráadásul ha egy új árnyalattal teljesen más hangulatot teremthetsz a szobában, akkor egy tapéta segítségével jóval tetszetősebb, egyéniséget adhatsz a lakásnak és otthonosabb is lesz az adott helyiség.

A gyönyörű minták közül meg csak győzzön válogatni az ember:)

A tapéták textúrája, megjelenése melegséggel tölti meg a teret igazán harmonikussá teheted vele az otthonod.

 

Kombinálhatod is a kétféle megoldást

 

 

Ha nem tudsz dönteni a festés és a tapétázás között, az sem gond, ugyanis akár kombinálhatod is a kettőt. Az egyszínű, festett részek mellett egy modern tapétával a lakás egy-egy falát bátran hangsúlyossá teheted. Mindezek által pedig olyan, egyedi megjelenést kölcsönözhetsz az otthonod belső terének, amely garantáltan nem jön veled szembe sehol, ráadásul minden egyes részletébe belecsempészheted a saját ízlésedet is.

 

Ha a választott színek és minták mellé olyan bútorokat, szőnyegeket, dekorációs elemeket és egyéb kiegészítőket választasz, amelyek passzolnak egymáshoz, a szó szoros értelmében álomotthont varázsolhatsz magadnak, amelynek minden egyes pontja tökéletesen passzol a személyiségedhez. Egy ilyen helyre pedig mindig jó hazaérkezni.

 

Fotótapéták

 

MEGNÉZEM

TAPÉTASHOP

Nézd meg legújabb tapéta katalógusainkat Mosonmagyaróváron.

Foglalj időpontot:

0630-4979305

(8-16  óra között)

 

Modern tapéták

 

TOVÁBB