Hogyan befolyásolja a lakásom az önbizalmam?

 

Gyakran szokták mondani, hogy a rendezett környezet nyugodt belsőt takar, hiszen a környezetünk a lelkünk tükre. Nem mindegy tehát, hogy a lakásodban milyen állapotok uralkodnak, hiszen az otthoni hangulat nagyban hozzájárul a mindennapi alaphangulatodhoz.

 

Hogyan befolyásolja az otthoni környezet a hangulatodat?

Ha otthon minden rendben van, kellemesen és hangulatosan van berendezve a lakásod, és úgy általában véve tisztában vagy vele, hogy mi hol van, akkor napközben teljesen a napi teendőkre tudsz fókuszálni, anélkül, hogy azon törnéd a fejed, mi mindent kell még otthon elvégezned. Ez pedig nem csupán a lakás rendben tartását jelenti, hanem hogy a berendezés és a dekoráció olyan alaphangulatot teremt, ahonnan magabiztosan indulsz el reggelente, és amibe jóleső érzéssel térhetsz haza egy hosszú nap után. Azon túl tehát hogy mindennek megvan a helye, a lelkivilágod egyensúlyát tükröző dekorációkkal nagyban hozzájárulhatsz az otthoni biztonságérzethez, és kellemes hangulathoz.

 

Hogyan dekoráld a lakásodat, hogy az önbizalmat adjon?

Elsősorban arra érdemes odafigyelned, hogy a színek harmóniája a helyén legyen. Nem baj, ha élénk színekkel dekorálsz, de mindenképp olyan árnyalatot válassz, ami a szívedhez közel áll, és ne kombinálj túl sok színt, hiszen az kifejezetten stresszfokozó hatással bír. A dekoráció élénkebb színű elemei mellett pedig sosem baj, ha van néhány visszafogottabb, letisztultabb darab is a lakásban. A falak színe és a falra helyezett dekorációk árnyalata fontos, hogy minden esetben illeszkedjen egymáshoz.

A keretezett faliképek finom eleganciát, harmóniát és egyensúlyt kölcsönöznek a térnek, a pass-partout és a keret kontrasztja pedig igazi vizuális élményt nyújt.

Miért fontos, hogy összeillő faliképeket válassz?

 

Sokan azt gondolják, hogy ha szép képekkel dekorálják a lakást, akkor a képek harmóniájára nem is kell odafigyelni, hiszen a szép a széppel úgyis összeillik… Te ne ess ebbe a hibába! Igenis fontos, hogy a különböző dekorációs elemek egymáshoz is passzoljanak, hiszen a faliképek összhatása fogja megteremteni a lakásod alaphangulatát. Ha tehát nincsenek harmóniában a képek, akkor az otthonod sem fog harmonikus benyomást kelteni, ami pedig kihatással lesz a te mindennapjaidra is.

Ha bizonytalan vagy a dolgodban, a legegyszerűbb, ha a dekorációt egyszerre, egy helyről szerzed be, és a színes falakra visszafogott, vagy a semleges árnyalatokhoz dinamikusabb képeket választasz. Keretezett képeink között könnyen megtalálod az összeillő darabokat!

Nem is gondolnád, mennyit számítanak ezek az apró részletek, amíg meg nem tapasztalod a saját bőrödön. Böngéssz weboldalunkon, és tedd hangulatosabbá a lakásodat még ma!