Ha bemehetnél a szomszédhoz, amikor nincs otthon…

 

Ha bemehetnél a szomszédhoz, amikor nincs otthon, te mit néznél meg? Mire lennél leginkább kíváncsi, amikor tudod, hogy váratlan látogató vagy? Illetve, fordítsuk meg a helyzetet: nálad min akadna meg egy kíváncsi szempár?

Mindenkiben felmerül a gondolat egy-egy szomszédja láttán, hogy vajon milyen lehet a lakása? Hogyan rendezte be? Milyen érdekesség lapulhat nála? Így hát végeztünk egy felmérést ismerőseink körében, hogy megtudjuk: mit néznének meg, ha bemehetnének a szomszédjukhoz, míg az nincs otthon!

 

A hálószoba rejtelmei

Meglepően sokan lesnének be szomszédjaik hálószobájába, 15 emberből 6 választotta ezt a helyiséget. Véleményük szerint azért, mert a hálószoba rengeteget árul el az ember valódi személyiségéről, igényeiről. Bájos lányos kuckók felnőtt nőknél, igazi díváknak való wellness-szobák, grandiózus szobrok, bujaságra hívogató ágyak, érzéki faliképek, vagy éppen egy játékrajongó pc-barlangja tárulhat a szemünk elé.

 

 

 

Ugyanezeket az embereket megkérdeztük arról is, náluk min akadna meg egy idegen szeme a hálószobában. Volt, aki szerint az ágya mögötti hatalmas makramé nyűgözné le a hívatlan látogatót, más a fél falat beborító síkképernyős tévéjét tartotta megbotránkoztatónak, míg egy ismerősünk szerint a kaméleonjának kialakított, az ágy mellett elhelyezett, padlótól plafonig érő terráriuma vonzaná a tekinteteket.

Fürdőszobák titka

További 5 megkérdezett állította, hogy ők a fürdőszobára lennének kíváncsiak egy idegen házban, ugyanis annak külleme, állapota, higiéniája árulja el a legtöbbet a tulajdonosáról. Megtudhatjuk belőle, hogy zuhanyzós vagy kádban ücsörgő típus, hogy csak kötelező esti rutin vagy valódi szeánsz számára a tisztálkodás.

Akik ezt választották első helyen, a saját fürdőszobájukban is rejtegetnek érdekességeket: egyik ismerősünk például csak mellkas magasságig csempéztette a fürdőszobáját, felette – az új trendeknek megfelelően – tapétát választott a fürdőszoba dekorálására. Egy másik barátunknak kész növény-oázis a fürdőszobája, hatalmas esőztető fejes zuhannyal, hiszen őt az esőerdő-hangulat kapcsolja ki igazán. Nem is kérdés, hogy ő melyik kategóriába tartozik.

 

Ők elsősorban olyan érdekességeket keresnének a nappaliban, mint

  • egy érdekes falfelület (egy barátunknál az ablakkal szemben lévő falat térhatású fotótapéta borítja),
  • néhány lehetetlen lakásdekoráció (egyiküknél például egy hatalmas, papírból hajtogatott róka díszeleg a sarokban, amelyet saját kezűleg készített),
  • a különböző csecsebecsék a polcokon (egy másik kollégánk például apró vikingeket ábrázoló fém figurákat gyűjt a nappalijában),
  • vagy éppen a nem mindennapi bútorok (például egy második világháborús gázálarcos láda funkcionál dohányzóasztalként és társasjáték-tárolóként).

Ha úgy gondolod, a te lakásod is elbírna valami kirívót, valamit, ami igazán te vagy, nézz szét webshopunkban, ahol számtalan izgalmas mintájú tapéta, fotótapéta vagy vászon falikép közül válogathatsz kedvedre!