Nagyobb lakás falbontás nélkül optikai térnöveléssel

 

Léteznek olyan lakások, ahol, ha leteszed a reggeli kávédat a konyhapultra, könnyedén eléred a kanapéról is, de még zuhanyzás közben is bele tudsz kortyolni. Sokan kifejezetten szeretik ezeket az apró ékköveket, melyekből egyszerűen otthonos kuckó alakítható ki, mások pedig muszájból élnek ilyen lakásban. Ha azt akarod, hogy a pici, társasházi lakás kényelmes legyen, az optikai térnövelés elengedhetetlen ahhoz, hogy az otthonod ne egy papírdobozba zsúfolt bútorhalmazra hasonlítson.

A szűkös, túlzsúfolt lakás, nem otthonra hasonlít, hanem inkább egy kabátra: amikor belépsz az ajtón, felveszed, minden ott van karnyújtásnyira, amikor elmész otthonról, akkor meg csak kilépsz a kabátból. Ez egy idő után rettentően fullasztó lehet, sokkal jobb, ha szellősebben rendezed be, és optikailag megnöveled a teret, így akár a pici lakás is lehet tágas, kényelmes.

Az optikai térnövelésben a színek is sokat segítenek

 

Bár elsőre hihetetlennek tűnik, a hideg színek világos árnyalatai tágítják a teret. A világoskékre vagy világoszöldre festett falakkal már métereket nyertél. A sötét színek egyszerűen összeszűkítik a teret, ráadásul egy kis lakás esetében egyébként sem tesznek jót az összhatásnak. Ha elég bátor vagy, és a plafont is lefested valamilyen halvány színnel, a magasságérzetet is növelheted, ezáltal még szellősebbnek és frissebbnek hat az összkép.

Rendezd át a lakásod!

Nézz rá a lakásodra külső szemlélőként! Ha úgy látod, hogy a bútorok egymás hegyén-hátán vannak, valamit tenned kell, mert nem csak optikailag túlzsúfolt a lakásod. Dobd ki, add el, vagy ajándékozd másnak a felesleget (igen, azt is, ami a szívedhez nőtt, de nem használod), a maradékot pedig rendezd el másképpen.

Legyen legalább húsz centiméter minden bútordarab között, ha ennél közelebb vannak, az már rossz érzéseket kelt. Ha van rá lehetőséged, válassz olyan ágyat és asztalt, melyeket könnyen össze lehet csukni, vagy ki lehet húzni, így percek alatt rengeteg plusz helyet varázsolhatsz néhány mozdulattal. Ha lehet, játssz itt is a világosabb színekkel, hiszen hiába festetted a falakat világosra, ha a bútorok például egészen sötétbarnák. A pici lakásokhoz inkább a modern, minimalista bútorok illenek, a nagyi cizellált barokk hatású szekrénye könnyedén összenyomja a teret.

 

Ha azt akarod, hogy a pici, társasházi lakás kényelmes legyen, az optikai térnövelés elengedhetetlen ahhoz, hogy az otthonod ne egy papírdobozba zsúfolt bútorhalmazra hasonlítson.

 

TÉRNÖVELÉS

fotótapétával

3D Tapéták

Étkezőtől a hálószobáig

Szeretnéd egy kicsit megszínesíteni a szürke hétköznapokat? Vagy csak le akarsz számolni az unalmas sémákkal.. Térj el a megszokott design-tól és sosem lesz hétköznapi az otthonod.

3D hatás

fotótapéták